Tarpoja partiossa

Tarpojiksi kutsutaan 12–15-vuotiaita partiolaisia. Tarpojat toimivat viikoittain kokoontuvissa vartioissa, jossa on 4–12 tarpojaa.

Tarpojaohjelma koostuu neljästä puolen vuoden jaksosta eli tarposta. Tarppojen teemat ovat:    * Leiri     * Luovuus     * Selviytyminen    * Yhteiskunta
Jokaisessa tarpossa on pakollisia ja valinnaisia aktiviteetteja. Tarpon päätöstapahtuma on majakka, jossa tarpojavartio pääsee yhdessä kokeilemaan oppimiaan taitoja tositilanteessa. Lisäksi tarpojat osallistuvat erilaisiin tapahtumiiin ja kisoihin.Tarpojaohjelman päätösmerkki on Kimin hymy.

Tarpojalla on oma aktiviteettikortti, taiteltava kortti, jonne yhdessä johtajan kanssa merkitään tehdyt aktiviteetit. Lippukunta antaa jokaiselle tarpojalle aktiviteettikortin. Lisäksi tarpojilla on vapaaehtoinen taitokirja, joka on kattava tietopaketti erä- ja retkeilytaidoista sekä muista partiolaiselle hyödyllisistä taidoista. Kirja tukee niin tarpojaa kuin tämän johtajaakin, ja se sisältää paljon havainnollisia valokuvia ja piirroksia, mutta kirjaa ei käytännössä käytetä koloilloissa. Kirjan voi ostaa partiokaupasta n.15€.

Tarpojan puvut ja merkit


Tarpoja pukeutuu partiopaitaan. Tytöt voivat käyttää myös partiomekkoa. Tarpojan partiopaidan oikeaan hihaan kiinnitetään ikäkauden aloitusmerkki, jonka ympärille kiinnitetään tehtyjen tarppojen merkit.

Sudenpentujen ja seikkailijoiden päätösmerkit kiinnitetään partiopaidan vasempaan taskuun.


Lupausmerkeillä tarkoitetaan maailmanjärjestöjen WAGGGSin ja WOSMin lupausmerkkejä. WAGGGSin merkki ommellaan vasemmalle puolelle ja WOSMin oikealle puolelle edestä päin katsottuna.
Järjestötunnus  WAGGGSn lupausmerkki  
WOSMn lupausmerkki 
Tarpojien ikäkausimerkki 
Tarpojien päätösmerkki